לאפות זעתר

את הפיתות זעתר האלה פגשתי לראשונה כשאח שלי הביא אותן מאחדה טיולים שלו בארץ.

באופן שאופייני רק לו הוא איתגר אותי ואמר לי: "יאללה תכיני לנו כאלה".

המשפחה שלי חובבת פחמימות מאז ומתמיד, וכשהוא אמר ״לנו״ הוא התכוון למשפוחה.

השילוב של הבקשה שלו מאז, והעדנית השופעת של הזעתר הטרי בגינה שלי עשו את שלהן,

ואני בשישי האחרון נרתמתי לאתגר והכנתי את מה שהוא ביקש אבל בהפתעה, כי ידעתי שבערב כולנו נפגשים אצל אמא לארוחת שישי, והבאתי את הפיתות איתי.

מה אני אומר לכם, הצלחה מסחררת!!

מה חשבתם?! שאני לא אפרגן לכם במתכון?! ברור שכן!!

חשוב שתשימו לב לאופן ההכנה של הבצק ולכל ההערות הקשורות בהכנה.

בסרטון באינסטגרם תוכלו לראות באופן חלקי את ההכנה.

רוצים לראות סרטון של ההכנה? כנסו לאינסטגרם!

הכנתם? תייגו אותנו באינסטגרם @taamatok

 

חומרים ללאפות זעתר:

שלב ראשון - להכין ולקרר:

4 בצלים גדולים קצוצים דק

160 גרם עלי זעתר טרי שהופרדו מהגבעולים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור


אופן ההכנה:

קוצצים את הבצלים דק, מטגנים אותם עד להזהבה. קוצצים את עלי הזעתר הטרי ומוסיפים לבצל, מטגנים מעט, מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות.

מעבירים לקערה ומקררים היטב. (הכמות המתקבלת היא כ 750 גרם, חשוב לקרר היטב לפני ההוספה לבצק.)


שלב שני:

1 קילו קמח כפרי

200 גרם קמח לבן

20 גרם שמרים יבשים

50 גרם סוכר

20 גרם מלח

700 גרם מים קרים

שמן זית לשימון (לא נכנס לבצק)


אופן ההכנה:

שמים בקערת מיקסר את כל החומרים של שלב שני ולשים עם וו לישה כ 5 דקות עד לקבלת בצק, שלב זה הוא חשוב, חשוב שיתקבל בצק לפני הוספת הזעתר.

מוסיפים בהדרגה את התערובת של הזעתר מחלק ראשון, תוך כדי לישה במיקסר.

שלב זה לוקח זמן וייתכן ותצטרכו לעזור למיקסר על ידי עצירתו מידי פעם, הורדת הבצק מהמלוש ולישה נוספת.

שלב זה הוא חשוב, צריך ללוש את הבצק עד שהוא הופך להיות אחיד עם כל התערובת של הזעתר.

הבצק אחרי ההתחברות רך מאוד וזה תקין. מתפיחים את הבצק להכפלת נפח.

משמנים את השיש עם שמן זית, מעבירים את הבצק לשיש המשומן ומחלקים את הבצק ל12 חלקים (כ 230 גרם כל לאפה).

מכדררים בעדינות לכדורים בעזרת ידיים משומנות ונותנים מנוחה כרבע שעה.

את הבצק פתחתי על גבי עיגול של נייר אפייה (ניתן לראות בסרטון באינסטגרם), חותכים נייר אפייה לעיגול בערך בגודל המחבת שבה מטגנים את הלאפות.

משמנים את הנייר כדי שהבצק לא ידבק אליו. מרדדים את הבצק בעזרת ידיים משומנות.

מחממים מחבת היטב, אין צורך לשמן אותה, הפיתה משומנת מהידיים שלנו שפתחנו את הבצק. מניחים את הלאפה בתוך המחבת בעזת הנייר אפייה, כאשר הנייר אפייה כלפי מעלה.

אפשר בעזרת הידיים ללחוץ על הנייר לנסות להגדיל את הלאפה עוד קצת במחבת. (ראה סירטון באינסטגרם).

מנתקים את הנייר אפייה. אופים כ2 דקות על המחבת והופכים לצד שני (כמובן שחשוב לשים לב שהלאפה שחומה כדי שלא יווצר מצב שהיא אינה אפויה).

כך אופים את כל הלאפות.

**טיפ!! לקיצור אפיית הלאפות השתמשו בשתי מחבתות, זה יקצר את הזמן לחצי.

ניתן להקפיא את הלאפות ולחמם לפני אכילה.

מקווה מאוד שתהנו מהמתכון הזה.

בתאבון.

הכנתם?! תייגו אותנו באינסטגרם @taamatok

 
 
 
 
 

לפרטים ומידע נוסף - צרו עימי קשר היום


x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.