לביבות תמיד נתפסות כאילו צריך להכין אותן בחנוכה, אבל ביננו הכי כיף להכין אותן כל ימות השנה.
את הלביבות האלו ניתן להכין גם בשבועות, הן עשירות בתרד טרי וגבינות, ובתיבול נכון הן יוצאות מדהימות.
אני משתדלת לגדל בגינה צמחים/עצים שניתן להנות מהתוצרת שלהם, בעיני זה הכי כיף.
וכמות התרד שהגינה שלי הניבה הייתה מדהימה.
את הלביבות האלה ניתן לטגן במחבת עם שמן, או לאפות בתנור, אבל אז מומלץ לשמן את נייר האפייה ואת הלביבות מעל, ניתן לעשות זאת עם ספריי שמן.
אם אתם אוהבים מטוגן, לכו על זה. ואם מעדיפים פחות שמן אז גם באפייה הן יוצאות מצויינות. אני עשיתי חצי כמות אפויות וחצי כמות מטוגנות.
אז תזכרו!!! המתכון הזה מתאים לכל ימות השנה, אבל בהחלט מתאים בול בחנוכה ושבועות.
רוצים לראות סרטון של ההכנה? כנסו לאינסטגרם!
הכנתם? תייגו אותנו באינסטגרם @taamatok

1 גבינה בולגרית במליחות מעודנת 5%
200 גרם גבינות טריו מיקס או גבינת עמק
500 גרם תרד טרי חתוך לרצועות דקות
2 בצלים גדולים קצוצים דק, לא מרוסקים!
1.5 כוסות פירורי לחם
1 כפית שום כתוש
1 שקית אפייה
5 ביצים גודל לארג'
1/2 קופסה קוטג'
1 כפית גדושה קינמון
3/4 כפית מלח
3/4 כפית פלפל שחור
1/3 כפית אגוז מוסקט
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הלביבות לאחידות.
מניחים בצד כרבע שעה לספיגת טעמים וחיבור.
מחממים מחבת עם שמן, עושים לביבות, מהדקים אותן ומשטחים אותן, מניחים במחבת ומטגנים עד להשחמה, הופכים לצד שני ומטגנים להשחמה.
מוציאים את הלביבות לנייר סופג.
או לחילופין, מחממים תנור ל 200 מעלות, משמנים נייר אפייה, מניחים את הלביבות על הנייר אפייה ומשמנים עם ספריי שמן. אופים כחצי שעה עד להזהבה.
מקווה מאוד שתהנו מהמתכון הזה.
בתאבון.
הכנתם?! תייגו אותנו באינסטגרם @taamatok
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.